Höga kusten med MLV 25 augsti - 1 september

Från SEK 13 500,00 kr
  • Varaktighet: 6 Dagar (cirka)
  • Produktkod: PMBTHF

Följ med på denna vandringsresa som arrangeras exklusivt för medlemmarna i MLV, till ett av Sveriges mest unika naturområden: Världsarvet Höga kusten. Under resan vandrar vi genom de vackraste och mest ikoniska delarna av världsarvet, men vi hinner också med ett par okända pärlor. Resan går på sensommaren när vi får ha naturen för oss själva, och leds av kvalificerade lokala guider med djup kännedom om området och de stigar vi vandrar. Vi bor trevligt, äter gott, och efter dagens vandring kan de som vill njuta av en bastu.

Höga Kusten erbjuder mängder av vandringsmöjligheter – allt från välkända vandringsleder till bortglömda avstickare. Höga Kusten- och Världsarvslederna är ett par av dem. Skuleskogens Nationalpark och Skuleberget är också unika i sitt slag i Sverige, med vandring över kala kalottberg, genom djupa bergsskrevor, längs havskust och i bedövande vacker gammelskog. Här kan man vandra både kortare och längre turer och det finns många unika platser att besöka. Se mer om Höga kusten på filmen här intill!

På denna resa som arrangeras för Malmö-Lund Vandrarlag besöker vi de vackraste platser som Höga kusten har att erbjuda, och vi hinner också med ett par okända pärlor. Vi vandrar med kvalificerade lokala guider, reser klimatsmart med tåg och fossilfri buss, bor trevligt och äter gott.

Varje dag finns en längre och en kortare tur planerad, båda guideledda. Buss kör oss till startplats och möter upp vid slutet av dagsetappen. Vi bor bekvämt på vackra platser, invid högakustenbron på en udde som sträcker sig ut i Ångarmannaälven och närmast havet i den lilla fiskebyn Norrfällsviken.

Huvudledare är den mycket erfarne vandringsledaren Bengt Wallin, med djup kompetens om natur och kultur i Höga kusten. Med sig har han sin kollega Lars Söderlind. De känner till alla stigar värda att vandra i detta världsarv.

För mer information och dagsprogram, se https://nationalparksresor.se/mlv/ 

Resfakta

Tid: 25 augusti - 1 september 2024

Deltagarantal: 22-36

Priser

1. Hotellrum på Björkudden och Norrfällsviken, 14 900 kr (3 600 kr enkelrumstillägg)

2. B&B Björkudden (WC i korridoren) och stuga med WC i Norrfällsviken, 14 100 kr (3 000 kr enkelrumstillägg)

3. B&B Björkudden (WC i korridoren) och vandrarhemsrum inkl. lakan & handduk i Norrfällsviken (WC i korridoren), 13 500 kr (1 300 kr enkelrumstillägg)

Enkelrumstillägg väljs i nästa bokningssteg.

Allt detta ingår

  • Nattåg T&R Malmö/Lund-Stockholm och snabbtåg T&R Stockholm-Härnösand
  • Transporter i klimatsmart buss inom Höga kusten till/från vandringarna
  • Lokala färdledare och guider som leder vandringarna
  • Guidat besök på Hemsö fästning
  • 5 övernattnignar i hotell/stuga/vandrarhem (logi enligt bokning) inkl. frukostbuffé
  • 2/3-rätters måltider och picknickluncher under vandringsdagarna
  • Deltagarinformation.

Tillkommer: Mat under tågresa, Lunch dag 2 på Hemsö Fästning samt dag 7 på Skuleberget, alkoholhaltiga drycker

Möjliga tillval (görs i nästa steg): Via Ferrata på Skuleberget dag 6, Uppgradering till sovvagn på nattåget, enkelrumstillägg

Resan arrangeras för föreningens medlemmar, och det går givetvis bra att bli medlem om du inte redan är det (kostar 150 kr/år). Anmäl dig till resan så återkommer föreningen med mer information om medlemskapet.